Науково-популярна лекція з математичної теорії керування

Науково-популярна лекція з математичної теорії керування

З нагоди Міжнародного року фундаментальних наук для сталого розвитку Інститут прикладної математики і механіки НАН України за участю структурних підрозділів ДНВЗ «Донецький національний технічний університет» та ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет» проводить науково-популярну лекцію з математичної теорії керування.

Лекція відбудеться 21 грудня 2022 року о 10:00 у форматі он-лайн (Google Meet).

Посилання для підключення: https://meet.google.com/sog-rreq-gpc

Доповідач: завідувач відділу прикладної механіки ІПММ НАН України, член-кореспондент НАН України, доктор фізико-математичних наук, професор Зуєв Олександр Леонідович.

У лекції буде надано історичний огляд становлення теорії керування як академічної дисципліни в наукових школах Р. Беллмана, Р. Калмана, Л.С. Понтрягіна та сформульовано основні проблеми цієї теорії. В якості ілюстрацій буде наведено приклади розв’язання задач керування рухом мобільних роботів у середовищах з перешкодами, комп’ютерного моделювання коливань керованих оболонок в експериментах з перспективними надлегкими будівельними конструкціями, оптимального використання енергоресурсів і сировини у хімічній індустрії. Лекцію орієнтовано на широку аудиторію, у тому числі школярів, студентів і аспірантів, які цікавляться застосуваннями математичних методів при вирішенні актуальних проблем суспільства.

Контактна особа: Зуєв Олександр Леонідович, e-mail: zuyev@nas.gov.ua.

About the author

ІПММ Адмін administrator

Leave a Reply